Ligna 2019 – cel mai mare târg internațional pentru industria de prelucrare a lemnului

Publicat pe 24 august 2019

Anul acesta sub sloganul Oameni. Tehnologie. Inovație!
„Între 27 și 31 mai 2019, expozanți din peste 50 de țări s-au adunat la Centrul Expozițional din Hannover pentru a prezenta soluții de procesare, aplicații și concepte de ultimă oră, pentru întreaga industrie forestieră și de prelucrare a lemnului.

Pentru 5 zile consecutive, Hannover a devenit platforma de networking pentru furnizorii de tehnologie de vârf și în același timp – vitrina a inovației.

”Nu există nici o altă comparație echitabilă în ceea ce privește recursul internațional ” a afirmat Dr. Andreas Gruchow, membru al Consiliului de Administrație al Deutsche Messe, în timpul conferinței de presă LIGNA Preview din 5 februarie la Hannover.

Târgul Forestier Ligna

Târgul Forestier Ligna, este organizat de Deutsche Messe și Asociația germană a producătorilor de mașini pentru prelucrarea lemnului (VDMA Holzbearbeitungs maschinen) și este cel mai mare târg comercial din lume pentru mașini, instalații și unelte pentru industria prelucrării lemnului și procesării lemnului. 

LIGNA 2019 a oferit o imagine de ansamblu neegalată a numeroaselor aplicații de digitalizare și automatizare.

Am fost prezenți anul acesta în calitate de vizitatori la cel mai mare târg internațional pentru industria de prelucrare și procesare a lemnului.
Unde am putut observa progresul tehnologiei și soluții inovatoare de automatizare bazate pe robotică. Soluții ce permit producătorilor să-și crească competitivitatea și să-și mărească nivelul de automatizare fără a sacrifica flexibilitatea.
A fost pentru noi o oportunitate pentru a învăța despre ceea ce există în prezent pe piața mașinilor pentru procesare și prelucrarea lemnului. 
Practic tehnologiile considerate anterior ca tehnologii vizionare, au devenit acum realitate.
În cadrul evenimentului au fost prezentate soluții noi relevante atât pentru firmele mici, cât și pentru procesatorii industriali.

1.500 de companii din 50 de țări și-au prezentat soluțiile în aer liber și în interior pe o suprafață netă de 132.000 de metri pătrați (1.42 milioane de metri pătrați).

Atașăm mai jos imagini de la Ligna 2019.Articole similare
Troliu forestier – Construit și testat pentru a rezista celor mai dure condiții de muncă
21 octombrie 2020

Troliu forestier – Construit și testat pentru a rezista celor mai dure condiții de muncă

Ecosistemele forestiere, caracterizate printr-o mare complexitate, sunt capabile să frunizeze o gamă foarte mare de servicii. Serviciile de aprovizionare, în care se încadrează și serviciile de aprovizionare cu lemn pentru diferite utilizări, au un efect tangibil, însă pentru aducerea acestei resurse în circuitul economic este necesară aplicarea unei game de lucrări, mare parte din ele de natură pur forestieră.

(mai mult…)
Sistem funicular Maxwald: Eficient și deosebit de ergonomic pentru transportul lemnului pe teren abrupt
4 octombrie 2020

Sistem funicular Maxwald: Eficient și deosebit de ergonomic pentru transportul lemnului pe teren abrupt

Pădurile din România ocupă aproximativ 29% din suprafața țării, și sunt distribuite într-o proporție foarte mare în zone montane în care predomină relieful accidentat. Circa 50 % dintre acestea sunt păduri care îndeplinesc funcții de producție și protecție fiind gestionate, în mare majoritate, prin tratamente silviculturale intensive. Un astfel de mod de gospodărire generează intensități de extracție relativ mici și este implementat prin promovarea regenerării naturale.

(mai mult…)
Japa