ForstPan in premiera la Forest Romania 2019

Publicat pe 26 octombrie 2019

Anul 2019 a fost unul plin de evenimente pentru echipa ForstPan. Un moment deosebit pentru noi a fost participarea la Forest Romania 2019 – Targ forestier in aer liber care a ajuns la a 3-a ediție.

undefined

Expozitia FOREST ROMANIA s-a desfasurat in perioada 5 – 7 Septembrie (Zizin, jud. Braşov), aducand in atentia specialistilor din domeniu subiecte de dezbatere actuale avand ca tema centrala in anul 2019 „Gestionarea durabila a padurilor- contributie activa la protejarea climei”.

undefined

Peste 60 de firme expozante din 9 tari (România, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia, Slovenia, Ungaria)  au adus in fața vizitatorilor peste 100 de mărci cu utilitate in domeniul forestier. Conceptul de organizare a spațiului expozițional – totul într-un singur loc a facilitat accesul vizitatorilor la standurile tuturor expozantilor cat și la zonele pentru demonstrațiile practice aflandu-se pe pajiștea situată la liziera pădurii, într-un cadru care a oferit condiții optime pentru prezentarea într-o maniera profesionista a modului in care funcționează produsele prezentate de către participanţi.

undefined

Programul Forest Romania 2019 a reușit sa combine un numar impresionant de activitati. Axat in mod special pe exploatare forestiera, o atenție deosebita a fost acordată forwarderelor, prezentate pentru prima data în acțiune, pe un circuit. În acelaşi timp, au fost prezentate mașini şi utilaje pentru recoltare, manipulare, transport al lemnului si demonstrațiile practice din cadrul DLG Special.

Cei 2.830 de vizitatori au avut ocazia sa se informeze asupra tehnologiilor forestiere şi a soluțiilor de gestionare durabilă propuse de firmele participante din următoarele domenii: regenerarea, protectia, conservarea și managementul pădurii, exploatarea lemnului, depozitarea, transportul și manipularea lemnului, construcția si mentenanta drumurilor forestiere, prelucrarea primara a lemnului, tehnologia informației, topografie, management şi telecomunicații in domeniul forestier, securitatea si protecția muncii, vanatoare.

Noutatea acestei ediții a fost Pavilionul oficial al Germaniei – raspunzand astfel nevoilor de dezvoltare , transfer de know-how și tehnologie performanta pentru piața din Romania și Competiţia STIHL®TIMBERSPORTS® – unde vizitatorii au avut posibilitatea de a demonstra într-un cadru sportiv, abilitățile de mânuire a toporului, joagarului și motoferastraului.

Profilul expozantilor prezenti la targul din acest an e definit de specificul industriei, astfel au fost prezenți producători, importatori si distribuitori de utilaje, echipamente si accesorii pentru exploatari forestiere, tehnologie forestiera, vehicule pentru transportul de masa lemnoasa, tehnologie/echipamente si accesorii pentru producția de bioenergie,despicatoare, linii si gatere mobile, echipamente pentru pepiniere si pentru plantat, material saditor, furnizori de servicii pentru management forestier, furnizori de servicii financiare, etc.

ForstPan a adus in fata publicului Forest Romania 2019 cu 2 categorii de produse- linia de despicare lemn de foc Japa 365 si consumabile pentru tocatoarele de lemn, metal si plastic Samurai Chipper Blades. Japa 365 este un model proiectat pentru utilizare exigență, fiind o alegere populară in randul profesionistilor. Producătorul finlandez Japa a fost infintat in 1977 iar astăzi are peste 200 de dealeri in toata lumea devenind unul din liderii pieței scandinave de procesoare de lemn de foc.

undefined

Samurai Chipper Center – produce cutite si lame pentru o gama variată de tocatoare, acoperind astfel, nevoia de eficiență și rentabilitate a producătorului. In mod obisnuit, cutitele, lamele dar și piesele de schimb sunt produse din otel cu crom (A8 modificat, otel pentru scule Viking) și oteluri de molibden de înaltă calitate. Concepute pentru industria lemnului, sunt foarte rezistente la sarcini ciclice și abraziune.

undefined

Forest Romania 2019 – a fost o experienta unica pentru noi, fiind unul din evenimentele de calibru la care am participat ca și expozanti.

Dorim sa mulțumim pe aceasta cale colaboratorilor și partenerilor pentru susținerea oferită! Suntem incantati de interesul pe care l-au manifestat vizitatorii fata de produsele pe care le distribuim in Romania și pe care le-am prezentat in cadrul expozitiei. Felicitam organizatorii evenimentului și pe toți cei care s-au implicat in bunul mers al acestuia!Articole similare
Troliu forestier – Construit și testat pentru a rezista celor mai dure condiții de muncă
21 octombrie 2020

Troliu forestier – Construit și testat pentru a rezista celor mai dure condiții de muncă

Ecosistemele forestiere, caracterizate printr-o mare complexitate, sunt capabile să frunizeze o gamă foarte mare de servicii. Serviciile de aprovizionare, în care se încadrează și serviciile de aprovizionare cu lemn pentru diferite utilizări, au un efect tangibil, însă pentru aducerea acestei resurse în circuitul economic este necesară aplicarea unei game de lucrări, mare parte din ele de natură pur forestieră.

(mai mult…)
Sistem funicular Maxwald: Eficient și deosebit de ergonomic pentru transportul lemnului pe teren abrupt
4 octombrie 2020

Sistem funicular Maxwald: Eficient și deosebit de ergonomic pentru transportul lemnului pe teren abrupt

Pădurile din România ocupă aproximativ 29% din suprafața țării, și sunt distribuite într-o proporție foarte mare în zone montane în care predomină relieful accidentat. Circa 50 % dintre acestea sunt păduri care îndeplinesc funcții de producție și protecție fiind gestionate, în mare majoritate, prin tratamente silviculturale intensive. Un astfel de mod de gospodărire generează intensități de extracție relativ mici și este implementat prin promovarea regenerării naturale.

(mai mult…)
Japa